Auditorium van Tenerife

Het auditorium van Tenerife, werk van de architect Santiago Calatrava, is een gebouw met een sterke invloed van de beeldhouwkunst. Het auditorium ligt in een ongeëvenaard natuurlijk kader: het biedt de bezoeker de mogelijkheid om van een groot architectonisch werk te genieten te midden van grote natuurlijke monumenten zoals de zee en de bergketen van het oude Anagamassief.

Het gebouw bestaat uit opeenvolgende platformen waaronder het grote gebogen volume van de Symfonische Zaal, alles omhuld door de indrukwekkende vooruitspringende vleugel die op 50 meter hoogte hangt en een gevoel van beweging en soepelheid geeft, als ware het een dier.

Naast de suggestieve ruimtes en architecturale structuur, biedt het Auditorium van Tenerife een gevarieerd programma dat je rechtstreeks op de website kunt raadplegen. Het bestaat uit verschillende cycli zoals Tenerife Danza, Jazz Atlántico, Músicas del Mundo, Entre Amigos of Grandes Intérpretes, aangevuld met de seizoenen van het Symfonisch Orkest van Tenerife, de Opera en het Muziekfestival van Canarias.

Voor de uitvoering van dit volle programma kan men rekenen op een gevarieerd aanbod aan ruimtes en zalen zoals de Symfonische zaal met een capaciteit voor 1658 en de Sala de Cámara met 428 stoelen, naast ruimtes met een kleinere capaciteit en polyvalente kenmerken zoals zalen voor onder andere repetities, vergaderingen, dans of tentoonstellingen.

De indrukwekkende witte kleur van de afwerking in beton en witte mozaïek heeft een grote visuele aantrekkingskracht. Hetzelfde gebeurt aan de binnenkant waar heldere ruimtes met aantrekkelijke gebogen lijnen een diepe indruk nalaten door de enorme rijkdom van silhouetten en structurele complexiteit.

Adres
AUDITORIO DE TENERIFE "ADÁN MARTÍN"
Avda. La Constitución, 1 38003 SANTA CRUZ DE TENERIFE
Fax.: 0034 922 56 86 02