PR-TF-10 Cruz del Carmen - Punta del Hidalgo. Traject: Cruz del Carmen - Las Carboneras

Voetpad van middelhoge moeilijkheidsgraad bij Santa Cruz - La Laguna

De wandeling begint vanaf de provinciale weg TF-12, voorbij de bevolkingskernen van Las Canteras en Las Mercedes, bij La Cruz del Carmen, een plek met restaurant, uitkijkpunt, bezoekerscentrum en informatiepunt voor het landschapspark Parque Rural de Anaga. De plek dankt zijn naam aan de kapel van Nuestra Señora del Carmen, waarvan de natuurstenen muren werden opgetrokken aan het einde van de 19e eeuw. Het pad begint rechts van het restaurant,

en voert over een onverharde weg door een dichte begroeiing van gagel, heide en diverse laurierachtige houtgewassen. Vermijd vanaf hier alle afslagen naar links. Het pad stijgt geleidelijk en komt via diverse bochten en treden bij een tweesprong, waar we de rechterweg kiezen, die ons naar de veldweg van Las Hiedras brengt. Hier slaan we rechtsaf.

We lopen in diezelfde richting door en komen, ongeveer 10 à 15 minuten na het passeren van een waterbron, bij de provinciale weg TF-145. We lopen zo’n 200 meter over de weg, tot voorbij Caserío de La Cordillera, en komen bij een stenen trap aan de linkerkant van de weg, met een bord met de aanduiding “Las Escaleras”. Zigzaggend gaat het van hieraf verder totdat we een keuze moeten maken: rechtsaf naar Las Carboneras 2, of linksaf naar Chinamada.

Status goedkeuring: Goedgekeurd pad

Diensten

Ligging: Gemeente La Laguna

  • Startpunt: Cruz del Carmen (1)
  • Eindpunt: Las Carboneras (2)
  • Afstand: 5,5 Km
  • Duur: 1 u 35 min.
  • Moeilijkheidsgraad: Laag - Middelhoog
  • Helling: Van 1.000 naar 500 m. boven zeeniveau