Las Vueltas - Taganana

Voetpad van middelhoge moeilijkheidsgraad bij Santa Cruz - La Laguna

Tot voor kort was het pad van Las Vueltas de enige verbinding van het dorp Taganana met Santa Cruz en La Laguna. De route begint aan de linkerkant van het boswachterijgebouw (Casa Forestal), aan de provinciale weg TF-12, bij wat bekend is als Casas de las Cumbres, en voert over een getrapt, onverhard pad. Het pad loopt omhoog tussen een dichte begroeiing van gagelstruiken en heide tot nabij een grot aan de rechterkant.

Vanaf daar gaat de weg omlaag en wordt de omgeving rijker aan laurierachtige begroeiing en waterbronnen. Hier en daar zien we nog het oorspronkelijke stenen plaveisel en het pad kenmerkt zich door de vele bochten; vandaar ook de naam van dit pad, dat letterlijk ‘het kronkelpad’ betekent (in de volksmond heet het dat er in het pad net zoveel bochten zitten als dagen in het jaar).

Na dit deel van de route wordt de begroeiing langzaam dunner en krijgen we spectaculaire uitzichten over de kust. We zien nu steeds meer bestrating en de eerste stapelmuren en terrassen, sommige verlaten, sommige met aardappelvelden en wijngaarden. Vanaf nu gaat het pad in de richting van provinciale weg naar Los Naranjos. We steken deze weg over en nemen al snel de afslag linksaf over een geplaveide weg, die uitkomt in de wijk Barrio de Portugal, in Taganana. Een interessant gehucht dat zich onderscheidt door de traditionele woningen. Waarschijnlijk was dit ooit, na de verovering van het eiland, de eerste Europese nederzetting.

Status goedkeuring: wandelpad waarvoor goedkeuring aangevraagd is.

Andere diensten

Ligging: Gemeente Santa Cruz de Tenerife

  • Startpunt: TF-1124 (boswachterijgebouw - Casa forestal) (1)
  • Eindpunt: Taganana (2)
  • Afstand: 4,5 Km
  • Duur: 2 u 30 min.
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld