Instituto Tecnológico y de Energías Renovables

Wetenschappelijk instituut gelegen op Tenerife

Het Instituut voor Technologie en Duurzame Energie promoot het toegepaste onderzoek in het gebied van duurzame energie. Het centrum werd in 1990 door het eilandbestuur van Tenerife als onderzoeksinstelling in het leven geroepen, en het publiek kan de installaties bezoeken op een uitgelezen ligging naast het Monte Pelada natuurpark in de gemeente Granadilla de Abona. Zowel met een gids als zelfstandig kan je uit de eerste hand in het Instituut duurzame energiebronnen, het milieu en bioklimatische architectuur ontdekken. Het instituut beheert drie windmolenparken, een windtunnel en talrijke fotovoltaïsche installaties, samen goed voor meer dan 24 MW. Daarnaast is er een technologische wandeling in de vrije lucht en een bezoekerscentrum. Iter biedt het perfecte kader om duurzame energiebronnen te leren kennen en geeft informatie over haar activiteiten en de verschillende onderzoeksgebieden. Iter heeft als doelstelling om de milieu-, strategische en socio-economische voordelen van duurzame energiebronnen te benutten voor de energieproductie.

Er is bovendien een bioklimatische wijk van 24 eengezinswoningen die volgens bioklimatische criteria gebouwd zijn (gerecycleerde en recycleerbare materialen), volgens optimale milieuomstandigheden (integratie van duurzame energie, water- en afvalverwerking, enz.) waardoor de bezoeker tijdens zijn bezoek helemaal in de wereld van bioklimatische architectuur wordt ondergedompeld. Bovendien worden de huizen als toeristische accommodatie verhuurd zodat je er ook in kan verblijven. Als je meer informatie wenst over de accommodatie in de bioklimatische wijk, bezoek dan de website www.casas.iter.es

Het bezoekerscentrum en de technologische wandeling zijn open voor het publiek. Bovendien biedt ITER bezoeken onder begeleiding van een gids aan die je kunt reserveren op 922747700 of door het aanvraagformulier op de website in te vullen.

Diensten
  • Je kan het vrij bezoeken van maandag tot zaterdag tussen 10 en 16 u.
  • Bezoeken onder leiding van een gids van dinsdag tot vrijdag van 8 tot 14 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur (op afspraak).
.
Adres
Instituto Tecnológico y de Energías Renovables
Polígono Industrial de Granadilla s/n, 38600 Granadilla de Abona
Tel.: 922 747 700