Bezoekerscentrum

Nationaal Park El Teide

Bezoekerscentrum Telesforo Bravo

In Villa de La Orotava, op 25 kilometer van de noordgrens van het nationale park, ligt bezoekerscentrum Telesforo Bravo dat deel uitmaakt van administratief en bezoekerscentrum Telesforo Bravo. Hier is de administratie van het nationale park gevestigd, alsook het bezoekerscentrum en een siertuin met inheemse flora van Tenerife.

Er is een tentoonstelling die het eiland Tenerife op twee manieren laat zien: aan de hand van de hoogte (van de kust tot aan de top) en aan de hand van de geschiedenis (door de ogen van beroemde bezoekers). Het is ongetwijfeld een plek die je moet bezoeken als je Tenerife en het nationale park El Teide beter wilt leren kennen.

Waar? Calle Dr. Sixto Perera Gonzalez 25, El Mayorazgo. Villa de La Orotava
Openingstijden: dinsdag tot zondag van 9.00 tot 14.00 en van 15.30 tot 18.00.
Telefoon: 922 92 23 71
Prijs: gratis


Bezoekerscentrum El Portillo

Geïnspireerd door de schoonheid van het landschap loop je het bezoekerscentrum binnen. Je hebt geen idee van alle informatie over het natuurpark die je hierbinnen zult krijgen. Je wandelt geïnteresseerd door het kleine museum van het Centrum en lees geboeid de panelen en alle informatie over de oorsprong van de vulkaan en de unieke flora en fauna. Je kunt zelfs met je eigen ogen de binnenkant van een kraterpijp zien! Je had nooit gedacht dat je zo geïnteresseerd zou zijn in een natuurverschijnsel, maar plotseling wil je alles weten over deze indrukwekkende vulkaan.

Het bezoekerscentrum heeft een klein museum waarin de meest relevante geologische, botanische, zoölogische en archeologische aspecten van het natuurpark worden behandeld. Het bezoek is gratis, evenals de toegang tot de botanische tuin en de rondleidingen.

In het museum vind je een reconstructie van de binnenkant van een kraterpijp, interactieve elementen, fotografische panelen met achtergrondverlichting, een videotheek, boekwinkel en een aula met projector (waar een video wordt getoond die de vorming van de krater uitlegt waarop El Teide-Pico Viejo liggen).

De botanische tuin bij Bezoekerscentrum El Portillo heeft als doel de autochtone flora van het gebied te laten zien, deze te onderzoeken en bij te dragen aan de voortplanting daarvan. Je vindt er meer dan 75% van de soorten die in het nationale park voorkomen, naast laboratoria met ontkiemingskamers en zaadbanken. De programma's van het centrum voor het herstel van bedreigde plantensoorten zijn internationaal erkend.

Waar? Aan de TF-21, KM. 32,1
Openingstijden: 
van 9.00 tot 16.00, alle dagen van het jaar (behalve 25 december en 1 januari).
Telefoon: 922 92 23 71
Prijs: gratis 


Etnografisch museum Juan Évora

Juan Évora was de laatste bewoner van Las Cañadas die een traditionele levensstijl aanhield.

Het huis waarin hij woonde, op het kruispunt Boca Tauce (bij de splitsing van de TF-21 en de TF-38) bij de zuidelijke ingang van het park, werd gerestaureerd en omgevormd tot informatiepunt en klein etnografisch museum dat ons een tentoonstelling biedt over de oude levensstijl van de herders in Las Cañadas. De bezoeker leert aan de hand van informatiepanelen en tentoongesteld materiaal de belangrijkste aspecten van dit beschermde natuurgebied kennen, alsook de wereld van de herders en andere tradities.

Belangrijke opmerking:Als u te voet een van dewandelingen gaat doen die bij het etnografisch museum beginnen (Chavao of PR TF70 Guía de Isora - Tágara - Boca Tauce) en uwauto op het parkeerterrein zet, vergeet dan niet dat het parkeerterrein om15.45 sluit, dus u moet uw auto voor die tijd weghalen.

Waar:kruispunt Boca Tauce (bij de splitsing van de TF-21 en de TF-38)
Openingstijden:van 9.00 tot 15.45, alle dagen van de week.
Telefoon: 922 92 23 71
Prijs: gratis

Ga voor meer informatie naar de website: ww.magrama.gob.es/es/red-parques-nacionales/nuestros-parques/teide/

E-mail: teide.maot@gobiernodecanarias.org