16. Sanatorio

Technische informatie

Routebeschrijving

De route begint op een uitloper aan de voet van de Teide en naarmate je daarvan steeds verder weg gaat, wordt het uitzicht op de spectaculaire berg steeds beter. De route gaat over een oude veldweg, waar we in de lente talloze bijenkorven aan zullen treffen voor de winning van de zeer geapprecieerde bremhoning. Opvallend zijn ook de diverse vormen van de lava die afkomstig is van de koepel van de Montaña Blanca. De route eindigt bij de weg van de Siete Cañadas aan de voet van de rotswanden van Guajara. De flora biedt een overvloed aan brem, adenocarpus, duifkruid, struikmargrieten en sofiekruid. In het voorjaar en de zomer is het een goede plek voor het observeren van de vele insecten die er profiteren van de bloemenpracht die de omgeving tooit in witte, gele en roze kleuren.

Hoogteprofiel

Altimetría 16. Sanatorio 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Nationaal park van de Teide
 • Informatie van de beheerder: 16. Sanatorio

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 15º
Orotava (La). There may be patchy showers on Thursday morning. In the afternoon the weather will be fine. At night the sky will be totally clear. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.