Rambla de Castro

Beschermd landschap

45 hectare pure schoonheid wachten op je in Rambla de Castro. Je wandelt er tussen verschillende bedreigde soorten zoals de Canarische palmboom, tabaiba's, wolfsmelk en drakenbloedbomen. Er is ook een gevarieerde fauna, waaronder vogels zoals de Scopoli's pijlstormvogel.

En net als al de spectaculaire natuur mag je ook de gebouwen in deze streek niet missen. Bezoek de kapel van San Pedro die op een heuveltje ligt en met waardigheid boven het landschap uitsteekt.

Iets lager vind je Hacienda de Castro uit de 16e eeuw, het grootste landhuis in deze kuststreek. Andere interessante gebouwen zijn het fort van San Fernando en de oude waterlift van Gordejuela die het water dat hier opborrelde naar de hoger gelegen akkers bracht. In haar tijd was dit staaltje technisch vernuft een ware attractie.

Gemeente: Los Realejos

Oppervlakte: 45 hectare.

Hoe kom je er?

Je komt er over de autoweg TF-5, 200 meter voorbij kilometerpunt 41, ter hoogte van het uitkijkpunt San Pedro in Los Realejos. Op dit uitkijkpunt is er een parkeerterrein waar je je auto kunt achterlaten, want vanaf dit punt moet je te voet verder door het beschermde landschap over het pad dat van het uitkijkpunt naar beneden loopt.