36. Alto de La Fortaleza

Technische informatie

 • Beginpunt: Degollada del Cedro
 • Eindpunt: Degollada del Cedro
 • Status goedkeuring: Niet gekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Rondwandeling
 • Afstand: 2,7 km
 • Duur: 1 u 15 min.
 • Hoogste punt: 2.134 m
 • Laagste punt: 2.087 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 83 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 83,3 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Circulaire route die als een kroon over El Alto de La Fortaleza loopt. De route begint in Degollada del Cedro, tussen La Fortaleza en El Cabezón en doorkruist de vlakte van El Alto de La Fortaleza. Tegen het vallen van de avond zie je hier spectaculaire zonsondergangen achter het eiland La Palma, dat zich aftekent tegen de horizon. We zien hier ook het dichte Canarische dennenbos, dat zich uitstrekt van de achterkant van La Fortaleza tot de uitlopers van het Macizo de Teno, over de toppen van Abeque. Langs de route blijft de in de lente zeer kleurrijke begroeiing laag bij de grond. We observeren hier tal van soorten die meer thuis lijken te horen in het hooggebergte dan aan de rand van het pijnbomenbos. Het zuidelijke deel van de route loopt langs de rand van de steile rots van La Fortaleza. Op het hoogste punt van deze route (2.135 meter), is een uitgelezen uitkijkpunt, een balkon op honderd meter boven de vlakte van de Cañada de Los Guancheros, die zich uitstrekt aan de voet van de rots. Van hieruit heb je een spectaculair uitzicht op de Teide.

Hoogteprofiel

Altimetría 36. Alto de La Fortaleza 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 23º
Minimum: 16º
Orotava (La). There will be middle and high cloud cover on Wednesday morning. As the hours pass by skies will could over. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.