De Masca-kloof

De Masca-kloof is een uniek gebied gelegen in het landelijk park van Teno, waar het landschap en de uitzichten letterlijk adembenemend zijn. De wandeling begint en eindigt bij het bezoekerscentrum. De kloof is ook een enclave voor fragiele levensvormen, waarvan sommige exclusief hier voorkomen.

Openingstijden: Bezoeken aan dit gebied zijn gereguleerd en er geldt een dagelijks maximum aantal bezoekers. Het is dus noodzakelijk om vooraf te reserveren op www.caminobarrancodemasca.com. In de zomerperiode, van maart tot oktober, kunt u de afdaling beginnen van 8:30 tot 11:00 uur (alleen afdaling gevolgd door beklimming is toegestaan en niet andersom en ook niet slechts één van de twee). De rest van het jaar kunt u de afdaling beginnen van 8:30 tot 10:30 uur. De openingstijden van het pad zijn verlengd van 8:30 tot 18:00 uur. Het Masca-bezoekerscentrum opent een half uur eerder voor toegangscontrole.

Wandeling: U kunt de wandeling zelfstandig doen of u kunt gebruik maken van de diensten van een bedrijf dat gespecialiseerd is in hiken, in dat geval raden we u aan om contact op te nemen met een van de volgende bedrijven.

Moeilijkheidsgraad: Houd er rekening mee dat de wandeling door de kloof geen gemakkelijke wandeling is, en dat het zwaar en moeilijk is. Het is daarom noodzakelijk dat u fysiek goed in vormt bent en de wandeling aankunt en dat u bergschoenen draagt. De moeilijkheidsgraad is hoog.

Lengte: 10 kilometer lang (heen en terug) en duurt ongeveer zeven uur (drie uur voor de afdaling en vier uur voor de beklimming).

Opening: Geopend voor kleine groepen en de wandeling kan alleen plaatsvinden op zaterdagen, zondagen en feestdagen.

Regels: Raadpleeg de website van de kloof voor aanwijzingen met betrekking tot dingen als schoeisel (het moeten bergschoenen zijn) en dat er geen kinderen jonger dan 8 jaar mee kunnen.

Hoe te bereiken

De parkeerplaatsen in het dorp zijn zeer schaars, dus het is aan te raden om het openbaar vervoer te nemen vanuit Buenavista del Norte of Santiago del Teide en van het reservaat te genieten. Gezien het gebrek aan parkeergelegenheid in Masca geldt er een gemeentelijke verordening die parkeren tussen 08:00 en 14:00 uur beperkt tot maximaal twee uur.

Meer informatie: www.caminobarrancodemasca.com