PR-TF 65 Santiago del Teide - Puerto de Santiago

Technische informatie

 • Beginpunt: Santiago del Teide
 • Eindpunt: Puerto de Santiago
 • Status goedkeuring: Goedgekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 7,3 km
 • Duur: 3 u
 • Hoogste punt: 919 m
 • Laagste punt: 147 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 42,74 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 817,50 m
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

  Routebeschrijving

  De route begint bij het tankstation van Santiago del Teide, over een breed pad tussen verlaten akkers. Bij de splitsing nemen we de linkerweg omlaag tot nabij een tunnel. We gaan tot Tamaimo en lopen verder door de bedding in de kloof. Er volgt nu een stukje betonpad en al snel komen we bij een groepje huizen met, iets verderop, akkerland en tuinkassen. Vervolgens dalen we een stenen trap af, lopen door over een onverharde weg en nemen ten slotte het pad naar links, dat ons naar de asfaltweg brengt. Na 500 m komen we aan het einde van onze route.

  Hoogteprofiel

  Altimetría PR-TF 65 Santiago del Teide - Puerto de Santiago
 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 15º
Minimum:
Santiago del Teide. The sky will be covered with high and middle clouds on Saturday morning. In the afternoon, cloudy with drizzle. At night there will be middle and high cloud cover. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.