Open de Tenerife vrouwen

Vanaf 2002 tot 2010 is Tenerife bijna een decennium lang het decor geweest van het prestigieuze Tenerife Ladies Open dat kon rekenen op de deelname van de beste speelsters van het Europese vrouwelijke circuit. Het eerste toernooi werd gehouden op Golf del Sur en eindigde met de overwinning van de Spaanse Raquel Carriedo. In 2003 was het de Duitse Elisabeth Esterl die deGolf Las Américas gewonnen heeft. In 2004 verplaatste het toernooi zich voor de eerste keer van zijn bestaan naar het noorden van het eiland (Buenavista) waarbij de Italiaanse Diana Luna de duidelijke winnares was in Buenavista Golf.

De Française Ludivine Kreuz was de winnares in 2005 in Golf Costa Adeje en de Finse Rikka Hakkarainen won in 2006 in Abama Golf. Tenerife Ladies Open keerde in het jaar 2007 terug naar Golf Sur, waar de Australische Nikki Garrett won.

Golf Costa Adeje was de zetel gedurende de jaren 2008 en 2009. Het eerste jaar won de Engelse Rebecca Hudson en het tweede volgde een andere Engelse haar op als winnares. Dit keer Felicity het Johnson die won.

Buenavista Golf werd wederom het toneel van het toernooi in 2010, waarbij de Engelse Trish Johnson won.