Uitkijkpunten van het Territorio Antiguo

De uitkijkpunten tonen je het landschap vanuit een ander perspectief. Ze helpen je de vulkanische processen die in elke regio van het eiland plaatsvonden beter te begrijpen en zijn een geweldig excuus om even op adem te komen.

Mirador del Emigrante (Garachico). Van hieruit kun je je de drukte van de haven van Garachico inbeelden, dat de belangrijkste haven van Tenerife was tot ze op 5 mei 1706 vernietigd werd door de uitbarsting van de vulkaan Trevejo.

Mirador de la Ballena (Los Silos). Ontspan je en bewonder de kustlijn vol met natuurlijke plassen in de buurt van de berg Taco.

Centro de Atención al Visitante Los Pedregales (Parque Rural de Teno). Van hieruit kijk je naar een vallei die vroeger een diepe kloof was tot ze werd gevuld door de uitbarsting van El Palmar. Vandaag is het vruchtbare landbouwgrond vol gewassen.

Mirador de Baracán (PR de Teno). De diepste ravijnen van het eiland lopen door dit gebied. Hier vind je ook ongebruikelijke vulkanische formaties die ontstonden toen de gesmolten lava over bestaande rotsoppervlakken liep en zo lijnen en vormen aftekende.

Mirador de Cruz de Hilda (PR de Teno). Dit uitkijkpunt bevindt zich in het hart van het oude rotsmassief Teno dat zeven miljoen jaar geleden gevormd werd door een reeks basaltlavastromen. Het zicht van de wilde en diepe Masca-ravijn zal je versteld doen staan.

Mirador de Cherfe (PR de Teno). Het is de perfecte plaats om vulkanen van verschillende generaties te bewonderen. Aan één kant zie je het rotsmassief Teno dat miljoenen jaren oud is, en aan de andere kant het meest actieve gebied van Tenerife, met vulkanen die in het laatste millennium ontstonden.  

Mirador de Archipenque. Hier begrijp je precies hoe dit deel van het eiland ontstond. Wat vroeger heuvels waren die naar de zee afhelden, werd laag na laag bedekt met lava, waardoor uiteindelijk bergen werden gevormd.

De lijst met uitkijkpunten downloaden