Tijd voor theater en om te kuieren

Tussen vulkanen wonen is boeiend, verrijkend en spannend, maar het is niet zonder risico. In de meeste gevallen is het gevaar voorspelbaar en vermijdbaar, maar 300 jaar geleden waren de dingen niet zo gemakkelijk. In 1706 werd Garachico vernield door de vulkaan Trevejo. Gelukkig veroorzaakte de uitbarsting geen slachtoffers en er werd een nieuwe stad gebouwd bovenop de lava met een historische wijk die bekroond werd met een Gouden medaille van de schone kunsten. Een goede manier om de stad te verkennen is het nemen van een theatrale tour om de gebeurtenissen uit het verleden te herbeleven.

Het kasteel van San Miguel is een geweldige plek om te stoppen en te zwemmen in de natuurlijke zwembaden van het dorp, of het nabijgelegen Puerta de Tierra-park te bezoeken.

Tijdens een aangename en gemakkelijke wandeling door de historische wijken van Los Silos, El Tanque, Buenavista en Santiago del Teide kun je charmante straten, pleinen, kloosters en oude gebouwen ontdekken, en vergeet niet om te pauzeren voor een kopje overheerlijke koffie. Als je liever precies weet waar je naartoe gaat, ga dan naar een van de lokale VVV's en ze zullen je vertellen wat je niet mag missen.

In Santiago del Teide is het Casa del Patio zeker een bezoek waard. Dit statige Canarische huis werd gebouwd in 1668 en is een van de belangrijkste architectonische pareltjes uit de periode die volgde op de Spaanse verovering. Je kunt er zelfs de nacht doorbrengen aangezien het momenteel een mooi landelijk hotel herbergt.

​​