Trek erop uit en laat je gaan

Er zijn in deze regio een heleboel avontuurlijke activiteiten waarvan je kunt genieten. Wandelen is er één van en er zijn vele paden die je kunt volgen om te ontdekken hoe het eiland is ontstaan. Vele bedrijven bieden deze en andere buitenactiviteiten aan. Je kunt gaan mountainbiken op spectaculaire paden of paragliden vanaf enkele van de beste opstijgpunten van het eiland, in het bijzonder El Tanque.

Op zee heb je ook verschillende mogelijkheden: walvissen kijken in Puerto de Los Gigantes of duiken boven de zeebodem vol met leven. Makreel, brasem, roggen en zeesterren begeleiden je op je duik.

Heb je enig idee hoe heerlijk het is om te zwemmen in een natuurlijk zwembad bij de zee? In Garachico, Los Silos, Santiago del Teide en Buenavista vind je enkele van de beroemdste natuurlijke zwembaden van het eiland: Charco La Araña, Playa Síbora, de natuurlijke zwembaden van El Caletón, enz.

Gek genoeg is de beste manier om je fysiek en mentaal tot te laten gaan soms juist helemaal niets doen. Dat is wat men aanraadt in de kuuroorden van de regio waar ze je verwennen met revitaliserende behandelingen. Je kunt kiezen uit verschillende etablissementen.

De lijst met activiteitenbedrijven downloaden

Wandelpaden

PR–TF 52 Erjos–Las Portelas (Monte del Agua). Hoewel er in heel het Territorio Antigua laurierbossen zijn, vind je hier een van de belangrijkste voorbeelden van dit bos. Het is ook een van de best bewaarde.

PR–TF 53 Los Silos-Cuevas Negras–Erjos. De kasseistroken voor het passeren van dieren vallen op, net als verlaten dorpen als Cuevas Negras, waar straten een enorme barbusano weerstaan, een endemische boom met roodachtig hout.

PR-TF 54 Los Silos-Las Moradas-Monte del Agua. In het dorp Los Moradas vind je een significant voorbeeld van de traditionele Canarische architectuur. De terrasvormige velden, nu verlaten, werden opnieuw overgenomen door vegetatie.

PR-TF 55 Los Silos–Talavera–El Palmar. De spectaculaire panoramische uitzichten van Los Silos, Isla Baja y El Palmar maken dit pad de moeite waard. Het loopt door het verlaten dorp van Talavera en opvallende agrarische landschappen.

PR - TF 56 El Palmar–Cumbre de Bolico. Dit pad lans de koninklijke weg was tot midden van de twintigste eeuw het toneel van de uitwisseling van producten tussen inwoners van het noorden (met groenten en granen) en het zuiden (vis en aardewerk).

PR - TF 57 Callejón de Teno. In 1972 werd de weg Teno aangelegd, maar tot die tijd was dit pad het enige communicatiemiddel van de inwoners van de plaats de 'Teneros' met de vallei van El Palmar.

PR-TF 59 Las Portelas–Masca​. Het pad trekt de lijn tussen het vochtige noorden en het droge zuiden, elk aan een kant van het pad. Het was de weg die het isolement van de bewoners van Masca voorkwam.

De lijst met wandelpaden downloaden