Alfombras del Corpus

Het feest Corpus van La Oravata wordt gevierd in de maanden mei en juni. Het bestaat uit het maken van tapijten van bloemen, zout en heide in de straten in de buurt van het Plaza del Ayuntamiento. Het belangrijkste tapijt neemt de hele oppervlakte van dit plein in beslag en is gemaakt van vulkanisch zand in allerlei kleuren, dat rechtstreeks uit Nationaal Park el Teide komt.

Dit feest wordt al gevierd in La Oravata vanaf het bestaan van het dorp maar het kreeg pas faam vanaf het jaar 1847 toen leden van de familie Monteverde, onder de bezielende leiding van Leonor del Castillo, een bloementapijt maakten om het voorbijgaan van de Andas del Corpus langs hun huis te vieren.

De tapijten zijn een van de meest artistieke uitingen van deze feesten. De herkomst gaat terug naar het jaar 1847. De tapijten van nu zijn rechtstreekse opvolgers van het tapijt dat onder leiding van Leonor del Castillo werd gemaakt voor het huis van de familie, Casa Monteverde.

Op dit moment houdt de Asociación de Alfombristas (Vereniging van Tapijtmakers) zich bezig met het behoud en de verspreiding van de bloementapijten.

Corpus Christi wordt ook gevierd in La Laguna met het maken van tapijten in de hoofdstraten, de viering van een eucharistie en de traditionele processie.Net zoals dat in andere gemeenten op het eiland gebeurt.

  • Waar: La Orotava, La Laguna en Tacoronte.
  • Wanneer: mei-juni.