Isla Baja

Het noordoosten van Tenerife, bekend als Isla Baja, bestaat uit de gemeenten Buenavista del Norte, Garachico, Los Silos en El Tanque. Sport, rust en contact met de natuur zijn constanten in dit deel van het eiland, vooral in het natuurpark Teno. De traditionele sfeer van de dorpjes en het avontuur van een wandeling door dit unieke landschap in elke tijd van het jaar, trekt bezoekers aan die een andere vakantie willen, zowel met het gezin als met vrienden, en die voor vakantiehuizen of landelijke hotels kiezen.

Garachico, dat vroeger het commerciële centrum van Tenerife was, is een juweeltje aan de zee. Het historische centrum, een Cultureel Erfgoed, heeft de Gouden Medaille voor Schone Kunsten ontvangen vanwege de grote waarde en goede bewaring van haar erfgoed uit de 16e en 17e eeuw. De buitengewone natuurlijke zwembaden bekend als El Caletón werden gevormd na een vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw en zijn in de laatste tientallen jaren een zwemzone geworden met alle comfort en diensten.

De gemeente Buenavista del Norte verbergt in haar kloven het gehucht Masca, een van de beste voorbeelden van natuurlijke Canarische bouwstijl. Het is het vertrekpunt voor vele paden die naar verborgen baaien leiden en ook een van de plekken waar de ambachtelijke tradities het beste bewaard zijn gebleven. De gehuchten El Palmar en Teno Alto bestaan ook uit typische landelijke huizen. In het historische centrum van Buenavista del Norte zijn er monumenten, gebouwen en pleinen bewaard gebleven vanwaar je via meerdere thematische wandelingen de levensstijl van de oude bewoners van Tenerife kunt ontdekken.