Güímar

San Pedro vond hier een plek waar ze hem met overgave aanbidden: de kapel van San Pedro Arriba, de kerk van San Pedro Abajo of die van San Pedro Apóstol zijn drie tempels die de moeite waard zijn voor bezoekers die de gemeente Güímar goed willen leren kennen. De grot Cueva de Chinguaro is een andere onmisbare plek, en ook het rustige strand omringd door leuke restaurants waar je de lokale specialiteiten kunt proeven.

Güímar is een gemeente in het zuidoosten van het eiland, niet ver van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, die grenst aan Arafo, La Orotava en Fasnia. De hoogst gelegen plaats is Izaña waar er een belangrijk astronomisch centrum ligt en een van de oudste meteorologische observatoria van Spanje. In deze gemeente in de Valle van Güímar ligt ook het speciaal natuurreservaat Malpaís de Güímar, gevormd door een grote vulkanische kegel en de lava die hier de zee ontmoette. Aan de steile kust vinden we enkele baaitjes met kiezelstenen en zwart zand aan de mondingen van de kloven van Herques, El Escobonal of Badajoz. Er is een gezellige jachthaven met alle diensten die de zeevaarders die hier aanmeren nodig kunnen hebben. Daarnaast kun je op het populaire strand Playa del Puertito rustig baden dankzij de verschillende stenen golfbrekers.

In de Vallei van Güímar vind je een deel van het natuurpark Corona Forestal en het Beschermd landschap van Siete Lomas. De Herqueskloof daarentegen staat gecatalogiseerd als Natuurmonument. Op het hoogland van Güímar vinden we het Etnografisch park Piramides de Güímar dat gebouwd is rond de trapvormige piramides die hier staan. Dit museum, gepromoot door verkenner Thor Heyerdahl, bestaat uit meerdere zalen die gewijd zijn aan oude beschavingen over de hele wereld die piramides bouwden.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend

Wandelingen door de gemeente

Bij de kapel San Pedro Arriba begint een stedelijke wandeling waarlangs je het artistieke en architecturale erfgoed van Güímar kunt ontdekken. De route gaat langs het historische plein en kerk van San Pedro Apóstol en de Santo Domingo de Guzmán-kerk: Het plein tegenover deze parochiekerk werd in 1739 gebouwd en is de ideale plaats om uit te rusten in de schaduw van zijn loofrijke bomen. Heel dichtbij staat het gemeentehuis dat nog de structuur heeft van het klooster dat het daarvoor was. De wandeling gaat dan langs de Kerk en de kapel San Pedro Abajo tot aan de calvarie die gebouwd werd op het oude kruispunt van de wegen van El Socorro en de Camino Real de Candelaria. De wandeling eindigt op het plein Plaza de las Flores waarvan de moderne en avantgardistische stijl opvalt tussen de traditionele Canarische bouwstijl van Güímar.

Gehomologeerde wandelpaden in de gemeente

El Malpaís de Güímar kan doorkruist worden via een gehomologeerd wandelpad van lage moeilijkheidsgraad, geschikt voor wandelaars van alle leeftijden en niveaus. Deze wandeling begint en eindigt in Puertito de Güímar aangezien het een rondwandeling is van 6,86 km lang. Je doet er ongeveer twee uur en half over. Op dit pad ontdek je het ecologische belang van dit speciaal natuurreservaat dat sinds 1987 beschermd is. Qua plantengroei overheersen er cardon, tabaibal, kameeldoorn en cerrillo-gras. Je ontdekt er ook vulkanische tunnels en grotten die het malpaís doorkruisen zoals de Cueva Honda van meer dan 100 meter lang.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.