La Guancha

Meerdere kapellen (Santo Domingo, Santa Catalina, San Lucas, El Calvario…) bevolken het centrum van La Guancha, de ene al mooier dan de andere. Daarnaast is het zoutwatermeertje Charca del Viento, gevormd door lava, ook aan te raden als je dit dorp bezoekt. De recreatiezone van El Pinalete is ideaal voor een familie-uitstap in de bergen.

La Guancha is een gemeente in het noorden van Tenerife, tussen San Juan de la Rambla, Icod de los Vinos en La Orotava. Het beslaat 23,78 km2 en strekt zich uit van de hellingen van El Teide tot aan de zee. De hoofdactiviteit van La Guancha is de dienstensector met kleine winkels die het toeristische aanbod van Puerto de la Cruz aanvullen.

De naam van dit dorp is te danken aan een legende die vertelt hoe een groep Spaanse soldaten tijdens de verovering een mooie inheemse ontmoetten die met een aarden pot water haalde bij een bron. De kapitein was gefascineerd door deze vrouw en beval zijn soldaten om haar gevangen te nemen. De Guanchevrouw verkoos om zich in het ravijn te storten eerder dan in de handen van de veroveraars te vallen. Ter ere van haar werd de zone waar nu het oude centrum ligt Fuente de La Guancha (Bron van de Guanchevrouw) genoemd. Deze geschiedenis blijkt ook in het wapenschild van de gemeente waarin twee inheemse vrouwen een aarden pot ondersteunen, met daaronder de legende "Nombre te dieron agua y mujer" (water en vrouw gaven je je naam) in gouden letters. Op het schild zien we ook El Teide en de bossen van de toppen van La Guancha.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Sorteren op:
  • Alfabetisch Oplopend
  • Alfabetisch Aflopend
We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Waarschijnlijk is de beste manier om de natuurlijke omgeving van La Guancha te ontdekken met de fiets. Al peddelend en in nauw contact met de natuur kan de fietser enkele van de meest opmerkelijke plekken van deze gemeente aandoen.

Aan het zogenaamde Casa de la Pradera vertrekken er vier routes

Een ervan stijgt tot aan de kampeerzone Barranco de la Arena en daalt daarna af via de aardeweg Fuente Pedro. Een andere route brengt je tot aan het recreatiepark El Lagar en gaat dan in de richting van het park Arenas Negras en naar Las Montañetas tot aan de weg Fuente Santa om zo naar het beginpunt terug te keren. Op de circulaire route Casa de la Pradera-Icod el Alto-Casa de la Pradera kan de fietser streken ontdekken zoals Fuente de el Barco en Los Campeches. De laatste route die bij Casa de la Pradera vertrekt, gaat naar het Park La Tahona om dan zijn weg verder te zetten tot aan Los Toboganes en El Pino Llorón: Deze route gaat ook langs de weg El Tubo, in de richting van Barranco de la Arena.

Vanuit dit gebied van Barranco de la Arena vertrekt er een route die eindigt in La Caldera de La Orotava via de weg El Tubo in de richting van Chanajiga. Heen en terug bedraagt deze route ongeveer 20 kilometer. Een andere optie is om onmiddellijk vanuit El Lagar te vertrekken in de richting van Llano del Hospital om via de TF-38 in Chío uit te komen. Bij kilometer 15 moet de fietser de onverharde weg nemen die naar de Chinyerovulkaan leidt en op de eerste twee kruispunten naar rechts rijden. Als je vervolgens op het derde kruispunt naar links afslaat, kan je gemakkelijk de terugweg naar El Lagar nemen.

We konden geen resultaten vinden die overeenkomen met uw zoekopdracht.