Duurzaamheid

Tenerife kijkt naar de toekomst, waarbij het milieu hoog in het vaandel wordt gehouden. Het eiland is een voorbeeld van evenwicht tussen de omgeving en duurzame ontwikkeling.

Downloaden Dossier Tenerife duurzaamheid

Tenerife is een toeristische bestemming die zich inzet voor een duurzame ontwikkeling met respect voor het milieu. Hiervan getuigt het Technologisch Instituut voor Duurzame Energie (ITER), dat verantwoordelijk is voor windmolenparken, installaties voor zonne-energie en duurzame woningen. Tevens bestaan er op het eiland projecten voor natuurherstel, vele accommodaties met een milieucertificaat en verschillende ecologische projecten - tuinen, transport, festivals, enz.- bedoeld om duurzame activiteiten te ondersteunen. Het is ook vermeldenswaardig dat de 43 beschermde natuurgebieden 48% van het eiland beslaan waardoor Tenerife een waar paradijs is.

Duurzaam toerisme

Er zijn op Tenerife bedrijven die een positieve invloed op de ecologie van het eiland willen hebben. Een van de activiteiten die ze ten aanzien van het toerisme organiseren, is een samenwerking met kleinschalige projecten die de herbebossing promoten, met als doel de mogelijke ecologische schade die de toeristische activiteit met zich meebrengt, te compenseren door bomen te planten. Op deze manier kan iedere bezoeker die begaan is met het behoud van de omgeving die hij of zij bezoekt, de negatieve gevolgen die het bezoek kan hebben. 'uitwissen' door middel van herbebossing. Tenerife biedt tevens vele mogelijkheden wat betreft accommodatie en activiteiten die zorgen voor een minimale ecologische voetafdruk. Bezoekers kunnen ook het Oficina de Participación y Voluntariado Ambientales del Cabildo (Kantoor van Milieu-Participatie en Vrijwilligerswerk van het Eilandbestuur) ondersteunen bij haar taken voor het behoud van het zeemilieu, herbebossing of repopulatie van autochtone soorten. In Adeje biedt het Proyecto Aula Marina een ecologische camping waar je kunt genieten van milieuactiviteiten en een duikschool.

Ecotoerisme

Tenerife beschikt over een breed aanbod aan toeristische diensten dat wordt gekenmerkt door de speciale aandacht voor het milieu: activiteiten in de natuur, bezoeken aan landerijen en boerderijen gespecialiseerd in het op natuurlijke wijze bereiden van streekproducten, landelijke accommodaties die opgaan in de omgeving of grootse hotels die zijn aangesloten bij het internationale ecologische keurmerk Travelife. En dat zijn er nu zoveel dat het de belangrijkste Europese bestemming is wat betreft aantal bij dit keurmerk aangesloten hotels.

Hier vind je meer informatie