Wijnsoorten

Witte wijnen waren de eerste wijnen die op Tenerife werden gemaakt. De kolonisten introduceerden deze wijnen op het eiland, die aanvankelijk gemaakt werden met druiven uit Griekenland na de val van het Ottomaanse rijk. De wijngaarden breidden zich snel uit op de laagvlakten van Tenerife. Tegenwoordig produceert Tenerife een verscheidenheid aan witte wijnen die elke dag in Canarische restaurants worden geserveerd bij de heerlijkste gerechten. De lichte anijssmaak en het fruitige bloemenboeket wordt versterkt door een gestructureerde afdronk, waardoor ze erg gewaardeerde wijnen zijn geworden.

Eeuwenlang was de productie van Malvasia-wijnen de belangrijkste economische motor van Tenerife. Dankzij de kwaliteit en smaak zijn ze een van de meest gewilde wijnen ter wereld, vooral in Europa. Op het Oude Continent werden deze wijnen, waar ze bekend stonden als Canary Sack enorm gewaardeerd. Met gouden tinten en een intens boeket worden de Malvasiawijnen tegenwoordig geserveerd met heerlijke Canarische kazen, hoewel ze ook perfect bij een nagerecht passen.

Bijzonder populair zijn de droge witte wijnen die gemaakt zijn met witte druivenrassen als Listan Blanco, Arbillo, Verdello en Malvasía, met één enkele variëteit of gecombineerd. Een nieuwe lijn die door de wijnmakers wordt onderzocht, is om deze wijnen naar het premium-segment van de markt te brengen door wijnen met meer smaak en een langere afdronk te bieden zonder daarbij hun onderscheidende karakter kwijt te raken.

Hoewel de roséwijnen van Tenerife met zorg worden gemaakt, ligt hun productie lager dan die van de witte en rode wijnen. Toch serveren bijna alle prestigieuze restaurants op het eiland roséwijnen uit de beste lokale wijnkelders.