Wijnen

Rode, witte en roséwijnen... Maak je keuze. Geniet van een lekker glaasje wijn in het unieke landschap van Tenerife.

Het klimaat en de geologie van het eiland bieden ideale omstandigheden om fantastische wijnen met een grote variëteit te produceren.

Bij een maaltijd, een nagerecht of een Canarische kaastafel: de wijnen van Tenerife zijn altijd de beste keuze. Witte, rode, rosé- of Malvasiaswijnen, ze weerspiegelen allemaal het klimaat en de bijzondere geologie van het eiland. Ongeveer honderd wijnmakers bieden wijnliefhebbers op Tenerife de gelegenheid om een goed glas wijn te drinken in een bevoorrechte omgeving, in hun eigen wijnkelder of in de restaurants waar hun product wordt aangeboden.

Al eeuwenlang zijn druiven een van de belangrijkste gewassen op het eiland. De eerste Europeanen brachten in de 15e eeuw wijnstokken naar Tenerife die sindsdien een essentieel onderdeel van de landbouw geworden zijn. Hier hebben wijnmakers een reeks moderne en milieuvriendelijke technieken geïmplementeerd, zonder de traditionele methoden te verwaarlozen, vooral wat betreft de druivenoogst die met veel zorg wordt verricht. Daardoor worden er wijnen met een speciaal boeket en smaak geproduceerd die een ideale combinatie vormen met de gerechten uit de keuken van Tenerife. Deze karakteristieke wijnen hebben het vulkanische en Atlantische karakter van Tenerife.

Het eiland heeft vijf verschillende wijnstreken: Tacoronte-Acentejo, Ycoden-Daute-Isora, Vallei van La Orotava, Vallei van Güímar en Abona. Dankzij de rijke vulkanische bodem in deze wijnregio's hebben de wijnen een bijzonder karakter en verschillende nuances.

Vermeldenswaard zijn de wijnen die met de Malvasía-druif worden geproduceerd. In de 16e en 17e eeuw was er ononderbroken vraag naar deze wijnen uit Europa, inclusief de koninklijke huizen op het oude continent die deze wijnen zeer graag dronken. Zelfs William Shakespeare en Walter Scott spreken erover in hun werk.

Sinds de eerste oorsprongsbenaming in 1985 werd toegekend aan de wijnen van Tenerife, heeft de unieke kwaliteit en persoonlijkheid van deze op vulkanische grond geteelde wijnen hen nog vier oorsprongsbenamingen opgeleverd. De kwaliteit van de wijnen van het eiland die door de talrijke wijngaarden worden geproduceerd, wordt gegarandeerd door internationale beschermde oorsprongsbenamingen. De wijnen die deze erkenning ontvangen hebben, zijn afkomstig uit de regio's Abona, Tacoronte-Acentejo, Vallei van Güímar, Vallei van La Orotava en Ycoden-Daute-Isora. Ze profiteren van de rijkdom van de vulkanische bodem van Tenerife, het uitstekende Atlantische klimaat en de zorg en professionaliteit waarmee ze worden gemaakt.