Palmetum van Santa Cruz

Het Palmetum de Santa Cruz is een uniek project in de wereld, dat een vuilnisbelt heeft getransformeerd tot een ruimte voor ontspanning en botanische cultuur. In zijn tuinen groeit de beste collectie palmbomen van Europa en een van de beste ter wereld.

Met meer dan 2000 plantensoorten uit tropische en subtropische klimaten is de botanische familie van de palmen het best vertegenwoordigd in de collectie, met meer dan 500 soorten verspreid over het park volgens hun geografische oorsprong. Onderweg reizen bezoekers naar exotische plaatsen als het Caribisch gebied, Madagaskar, Afrika en Australië.

Palmetum de Santa Cruz is meer dan een herstelde stortplaats en meer dan een botanische tuin met belangrijke planten: het heeft prachtige landschappen, met prachtige uitzichten op de zee en de stad, watervallen, meren en beekjes die dit een unieke plek maken.

Sinds enkele jaren is Palmetum ook de beste plek in de stad Santa Cruz om vogels te bekijken. Jaar na jaar is de berg gekoloniseerd door een veelheid aan soorten die hier een nieuw thuis hebben gevonden.

Adres
PALMETUM SANTA CRUZ
Avenida Marítima, 5 38003 SANTA CRUZ DE TENERIFE