Piramides van de Botanische Tuin van Güímar

In 2017 werd Pirámides de Güímar unaniem aanvaard als lid door de Ibero-Macaronesische Vereniging van Botanische Tuinen en werd daarmee de vijfde botanische tuin van de archipel. Door de meer dan 20.000 vierkante meter toegankelijke landschapsgebieden en de verschillende gespecialiseerde tuinen, kunnen bezoekers een grote verscheidenheid aan plantencollecties ontdekken, die naar behoren georganiseerd zijn voor overleg, bezoek en erkenning. De botanische tentoonstellingen zijn uitgevoerd naar aanleiding van wetenschappelijke, culturele en educatieve conserveringsdoelstellingen. Het park heeft ook een kaderovereenkomst voor samenwerking en advies ondertekend met de Universiteit van La Laguna.

Gespecialiseerde tuinen zijn onder andere de Venenoso-tuin, waarvan de bewoners allemaal, in meer of mindere mate, giftig of zelfs dodelijk voor de mens zijn. Deze unieke ruimte neemt ons mee in de sombere wereld van de gifmengers en onthult de planten die door de eeuwen heen zijn gebruikt om dodelijke gifstoffen en drankjes te maken. De Sostenible-tuin, gecreëerd in samenwerking met de Universiteit van La Laguna, herschept de flora en fauna van een typisch Canarisch ravijn in een omgeving die dient als model van duurzaamheid, het behoud van het natuurlijke erfgoed van het milieu, en is een geprezen voorbeeld van milieueducatie en -training.

Daarnaast zijn het in Ruta Botánica Wolfredo Wildpret en Ruta de Exportaciones de planten die de hoofdrolspelers worden en ons door een outdoor tour leiden, wat ons het belang van de flora van de archipel laat zien op een manier die zowel aangenaam als leerzaam is.

Bezoekuren: elke dag van 9:30 tot 18:00 uur.
Prijs van het bezoek: € 16 (bewoners € 12,75)

Adres
PARQUE ETNOGRAFICO PIRAMIDES DE GÜIMAR
C/ Chacona, s/n 38500 GÜIMAR
Fax.: 0034 922 51 45 11