Historisch centrum van La Orotava

Als je via de noordelijke snelweg naar La Orotava rijdt, zie je al van ver de prachtige koepels van haar kerken opdoemen, een klein voorproefje van al het moois dat op je wacht. Veel van de straten in het gezellige centrum zijn geplaveid. Het oude centrum is uitgeroepen tot "Beschermd historisch erfgoed". Je vindt er onder andere de kerk Iglesia de la Concepción, de kapel Ermita del Calvario, de kerk van San Agustín, het Liceo Taoro of het voormalige klooster van San Benito Abad.

Een interessante manier om La Orotava op alternatieve wijze te ontdekken is de molenroute of "Ruta de Los Molinos" die in de wijk "Villa de Arriba" begint. Deze route doet de negen watermolens aan die in de 17e en 18e eeuw werden gebouwd. Bij sommige zijn ook de oude natuurstenen kanalen nog te zien waardoor het water vloeide.

Vooral tijdens de Corpus Christi-feesten is La Orotava een bezoek waard. Tijdens deze feesten vormt het plein Plaza del Ayuntamiento één groot tapijt van gekleurd zand (tot 41 verschillende kleuren, van groen en rood tot geel en zwart) uit natuurpark Parque Nacional del Teide, waarop religieuze motieven worden afgebeeld. Rondom het plein maken de bewoners op hun beurt schitterende bloementapijten, ontworpen met grote precisie.