Historisch centrum van La Laguna

De voornaamste straten van het centrum van La Laguna zijn autovrij. Je kunt ze dus rustig zonder lawaai en verkeer bekijken. Dat komt goed uit want je hebt wat tijd nodig om deze stad te leren kennen en naar waarde te schatten.

De stad werd in 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO gezet als "uniek voorbeeld van een niet-omwalde koloniale stad". Bijna heel het stratenplan van de 15e eeuw is intact gebleven, zoals te zien valt op de kaart van meester Leonardo Torriano. De stad diende bovendien als referentie voor de koloniale steden in Amerika zoals het oude Havana, Lima of Cartagena de Indias, waarmee de stad vele gelijkenissen vertoont.

De stad is inderdaad heel goed bewaard gebleven en je vindt in elke straat schitterende gebouwen. Het is een goed idee om een rondleiding te volgen langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Je kunt ze echter ook zelf bekijken, in je eigen tempo.

De straten bruisen van het leven, vol winkels, eettentjes en kroegen, perfect om te winkelen of even bij te komen met een lekkere kop koffie of een stevige maaltijd. De gerenoveerde kathedraal, de kerk Iglesia de la Concepción, de koninklijke begraafplaats Santísimo Cristo de La Laguna — met het houtgesneden Christusbeeld —, het plein Plaza del Adelantado, het stadhuis, het paleis Palacio de Nava of het Casa de los Capitanes zijn enkele gebouwen die je zeker op je wandeling wilt meenemen.