Historisch centrum van Garachico

Garachico is een pittoresk dorpje dat voor velen een van de mooiste van het eiland is. Het werd in 1496 gesticht door Cristobal de Ponte, een handelaar uit Genua, en sindsdien werden er mooie kerken en schitterende herenhuizen gebouwd die nog altijd in perfecte staat zijn. De kapel van San Roque, het voormalige klooster van Santo Domingo de Guzmán, het oude klooster van San Francisco of het landhuis El Lamero zijn allemaal plekken die je absoluut gezien moet hebben. De charme van dit dorp heeft echter ook veel te maken met de ontspannen sfeer die er heerst, waardoor je zin krijgt om gewoon even te gaan zitten genieten, bijvoorbeeld op de pleintjes La Libertad, Abajo en Las Lonjas.

Na deze verkwikkende pauze stellen we je voor verder te lopen via het huis van de Marqués de la Quinta Roja, de Casa de Piedra of dat van de Condes de La Gomera en het park Parque de la Antigua Puerta de Tierra. Vergeet ook de kerk van Santa Ana en het kasteel van San Miguel niet.

Ook Garachico staat trouwens op de Spaanse erfgoedlijst. In 1980 ontving het dorp de gouden medaille van de schone kunsten.