Ladera de Güímar - Güímar

Starthelling in zuid Tenerife

De starthelling van Ladera de Güimar bevindt zich in het centrale gedeelte van de gemeente Güimar. De coördinaten van een van zijn hellingen zijn 28R 360926 3130318 en deze bevindt zich op een hoogte van 725 meter boven zeeniveau. Het oppervlak dat gebruikt kan worden als starthelling en voor de voorbereiding bedraagt 400 vierkante meter.

Deze plaats wordt gebruikt wanneer de wind op deze hoogte afkomstig is uit een windrichting tussen noordoost en noordwest.

Moeilijkheidsgraad
  • Vroeg en laat op de dag: Niveau leerling (1-2).
  • Midden op de dag: Niveau midden/hoog (3-4).
Landingsplaatsen
  • Vlak terrein Güímar-Ladera, Güímar.
  • Strand Puertito de Güímar, Güímar. (Alleen in de winter, verboden in de zomer wanneer het strand wordt gebruikt door badgasten.)

Omdat de omstandigheden van de start- en landingspunten kunnen veranderen door verschillende oorzaken (klimaat, werkzaamheden, enz.), is het beter om op voorhand contact op te nemen met de Canarische Federatie voor Parapente die je kunnen informeren over de laatste veranderingen:

Email: fecda@fecda.org
Telefoonnummers: +34 928400805 / +34 615602329

Het weer vandaag
Maximum: 25º
Minimum: 21º
Güímar. Skies will could over on Saturday morning. In the afternoon the weather will be fine. At night there will be not a cloud in the sky. Mild temperature raising.