Candelaria Bedevaart Route

De dagen voorafgaand aan het feest ter ere van de Virgen de Candelaria (15 augustus), beginnen duizenden mensen aan de bedevaart naar de basiliek die het dorp haar naam, Candelaria, heeft gegeven. Sommige gelovigen vertrekken vanuit verafgelegen plaatsen zodat ze er meerdere dagen over doen.

Het is de oudste bedevaartstocht van het eiland en in 2008 werd het uitgeroepen tot cultureel crfgoed in de categorie historische plaatsen. Hoewel het pad nog niet is gerestaureerd, is het een van de meest gebruikte alternatieven door de bedevaartgangers. Op dit moment is het eilandbestuur van Tenerife bezig met een project om de weg en de bewegwijzering te verbeteren. Daarom is het raadzaam deze route voorlopig alleen te maken in gezelschap van mensen die het gebied kennen.

Maar laat je hierdoor niet tegenhouden, want het is historisch en etnografisch gezien een erg interessante route, die op enkele stukken samenvalt met de oude weg die de stad San Cristóbal de la Laguna verbond met die van Villa Mariana. Sinds de tijd van de verovering van het eiland werd deze weg voor de jaarlijkse bedevaart naar het Heiligdom van de Virgen de Candelaria gebruikt, een traditie die tot op heden voortduurt. Op zijn weg trekt de hedendaagse pelgrim door het typische agrarische landschap van het benedenwindse deel van Tenerife, met uitzicht over de natuurlijke rijkdom van de vallei van Güimar. Je komt ook overblijfselen van oude traditionele constructies tegen die aan het verleden van dit gedeelte van het eiland doen herinneren. Duidelijke voorbeelden daarvan zijn de gehuchten van Pasacola en La Jiménez in Igueste de Candelaria. Bovendien bestaan er nog steeds legendes, zoals over de oude muren van een huis, dat mogelijkerwijs het huis is geweest van een van de beroemdste piraten van het eiland, Amargo Pargo.

Meer informatie: Oficina de Información Turística de Candelaria.
Telefoon: 922 03 22 30.