Drie dagen in Tenerife

Een route langs de voornaamste plaatsen van het eiland

Dag 1. El Teide, La Orotava en Isla Baja

El Teide en La Orotava

Deze route begint in El Teide, die men langs verschillende wegen kan bereiken, zowel via het noorden als via het zuiden van het eiland. Je kunt de hele Vallei van Ucana doorkruisen, een enorme vlakte van vulkanische lava en een selfie maken naast de Roques de Garciá met el Teide op de achtergrond. In Los Roques is een uitzichtpunt met prachtig uitzicht op Las Cañadas. Als je wilt, kun je naar de top van el Teide. Hiervoor moet je een vergunning aanvragen in het kantoor van het Nationaal Park. Een moderne en veilige kabelbaan zet je af op 200 meter onder de top. De rest van de route moet je te voet afleggen over de wandelpaden die naar de top leiden. Het uitzicht op 3.718 meter hoogte is spectaculair.

Van el Teide naar het noorden. Je kunt beginnen met het bezichtigen van La Orotava, een dorp met een prachtig historisch centrum. Laat een bezoek aan de Iglesia de La Concepción, de Iglesia de San Agustín, het Casa de los Balcones en het gemeentehuis niet aan je voorbij gaan. Je kunt hier het gewaardeerde handwerk kopen dat kenmerkend is voor het eiland.

Isla Baja

Dit is het meest noordwestelijke deel van het eiland, het thuis van charmante dorpjes als Los Silos, Garachico of Buenavista del Norte. De weg die door dit gebied heen loopt, brengt je naar het unieke Natuurpark Teno, dat je zal verwonderen vanwege het steile, ruwe karakter van het landschap.

Dag 2. Santa Cruz, La Laguna, Las Teresitas en de laurierbossen

Santa Cruz en La Laguna

Santa Cruz en La Laguna zijn twee steden die in de loop der tijd in elkaar overgelopen zijn, hoewel ze allebei nog altijd heel verschillend zijn. La Laguna, levendig en modern; Santa Cruz statig en plechtig. In Santa Cruz raden we het Auditorium aan of een wandeling door de straten rond de Iglesia de La Concepción.

In La Laguna, moet je simpelweg een bezoek brengen aan het historische centrum dat in 1999 op de lijst van werelderfgoed werd geplaatst. De meest kenmerkende gebouwen zijn de Kathedraal, de toren van de Iglesia de La Concepción en het Historisch Museum van Tenerife.

Las Teresitas

Dit strand ligt op vijf kilometer van het centrum van Santa Cruz. Vlak voor het strand ligt de visserswijk San Andrés, vol kleine restaurants waar ze heerlijke recepten van gefrituurde vis, calamares en andere producten uit zee bereiden. Verwacht geen chique etablissementen of franje. Vers eten op traditionele wijze bereid heeft hier de overhand. Ook hoef je je geen zorgen te maken over uiterlijk vertoon. De mensen om je heen hebben gewoonlijk een pauze in hun dagje strand en komen lunchen in slippers en badpak waarna ze weer doorgaan met hun ontspannende verblijf op het strand in de zon.

Het witte zand van Las Teresitas strekt zich over verschillende kilometers lengte uit. Daarom is het heel geschikt voor lange wandelingen langs de kust. Velen kiezen ervoor om hier de hele dag door te brengen, genietend van het rustige en kalme water, bij het fluisterende geluid van de tropische palmbomen die door de wind worden aangeraakt.

Het laurierbos

Vanaf het strand van Las Teresitas is het makkelijk om naar het Natuurpark Anaga te komen. Als we via de weg omhoog gaan, word je verrast door het uitzicht over de oceaan. Je bestemming is een van de oudste laurierbossen van de planeet. Een weelderig, natuurlijk laboratorium met plant- en diersoorten die nergens anders op de wereld te vinden zijn.

Dag 3. Walvissen kijken, de kliffen van Los Gigantes en Masca

Walvissen kijken

In de kristalheldere wateren in het zuiden van Tenerife wonen verscheidene kolonies walvisachtigen. Het meegaan met een excursie om walvissen te kijken is uitgegroeid tot een van de populairste toeristische activiteiten. Het is ook een van de activiteiten die de meeste indruk achterlaat tijdens je vakantie op het eiland vanwege de schoonheid van deze dieren en de rust die ze uitstralen.

Ze laten zich alle dagen van het jaar zien (iets wat maar op een paar plekken in de wereld voorkomt), en ze zwemmen op slechts drie mijl uit de kust. Om op de juiste manier van ze te genieten, kun je aan boord gaan van een van de boten die dagelijks met dit doel vertrekken vanuit Los Cristianos, Puerto Colón of Los Gigantes.

De kliffen van Los Gigantes

De kliffen van Los Gigantes verrijzen langs de zeekust met een duizelingwekkende hoogte. Ze zijn tot wel 600 meter hoog. Dit is een van de natuurlijke schatten van Santiago del Teide. De andere is Playa de la Arena, een strand met een blauwe vlag dat aan de kust van Santiago del Teide ligt. Het is een van de meest gewaardeerde stranden van het eiland met een schoonheid die direct in het oog springt. Ideaal voor een duik met uitzicht op het eiland La Gomera.

Masca

Dit kleine gehucht dat men via de TF- 436 bereikt vanuit Santiago del Teide ligt verborgen boven een ravijn dat een populaire plek is voor wandel- en natuurliefhebbers. Het wandelpad dat naar zee gaat, heeft een hoge moeilijkheidsgraad en wordt alleen aanbevolen voor ervaren wandelaars.