Fasnia 1 - Circulaire route van La Zarza

Technische informatie

 • Beginpunt: Plaza de La Zarza (Fasnia)
 • Eindpunt: Plaza de La Zarza (Fasnia)
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Rondwandeling
 • Afstand: 3,9 km
 • Duur: 2 u
 • Hoogste punt: 720 m
 • Laagste punt: 553 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 274 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 274 m
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze route verbindt verschillende buurtschappen, die ooit ontstaan zijn bij waterbronnen. Vertrekkende vanaf het Plaza de la Zarza in westelijke richting, over de Camino de La Fuente, komen we bij een bron die het plaatsje voorzag van drinkwater en waar we nog altijd de houten trog kunnen zien die gebruikt werd voor het drenken van het vee. Iets verder komen we bij El Calvario met zijn oude kapelletje. Tussen huizen en akkers door gaan we door Lomo Grande en langs de bovenkant van Hoya Mena. We steken het ravijn van El Escobón door en gaan verder over de weg Camino Lomo de Pérez. Hier zien we nog een vorm van akkerbouw waar de teeltaarde ter isolatie afgedekt wordt met vulkaanzand, een gebruik waarin de gemeente Fasnia zich onderscheidt van andere plaatsen. Deze teeltmethode is met name typisch voor de zuidelijke regionen van Tenerife en maakt het mogelijk om op onbevloeide aarde tarwe, gerst en aardappelen te verbouwen. Vanaf de dertiger jaren van de vorige eeuw zou de bevloeide akkerbouw oprukken, dankzij de aanleg van watertunnels en verbeteringen van de distributienetwerken. Iets verderop passeren we op luttele afstand de waterbron Fuente Los Castaños bij de bedding van het volgende ravijn. De weg splitst nu en we nemen de afslag naar het zuidoosten, voor de afdaling over de Morra Cha Luz, tot we aankomen bij de bedding van het ravijn Barranco del Escobón, met de bron Fuente Uzapa. Hier komen we bij de provinciale weg TF-532, die we voorzichtig oversteken. We trekken verder over de Morra Cha Luz en komen bij de kerk van San Isidro, waar een uitkijkpunt is ingericht. We nemen de oude weg van Sabina Alta naar La Zarza, die noordwaarts loopt, en komen, langs de bron Fuente Salvadora en door de straten Calle Domingo Guillermo en Calle Unión terug bij het vertrekpunt.

Hoogteprofiel

Altimetría Fasnia 1 - Ruta Circular de La Zarza 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: Fasnia 1 - Circulaire route van La Zarza

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 14º
Fasnia. Totally clear blue skies all Wednesday long. Mild temperature raising.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.