20. Vulkaan van Fasnia

Technische informatie

 • Beginpunt: Corral del Niño
 • Eindpunt: Kruispunt Izaña
 • Status goedkeuring: Niet gekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 7,2 km
 • Duur: 2 u 30 min.
 • Hoogste punt: 2.331 m
 • Laagste punt: 2.183 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 247 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 247 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze route staat ons toe om iets meer te zien van oudere vulkanische kegels, met hun prachtige, gevarieerd kleuringen. Verder loopt hij langs de sintelkegels van de Vulkaan van Fasnia, ontstaan bij de uitbarsting van januari 1705. Opvallend is de diepzwarte kleur van het gesteente. De dichte brembossen hier worden benut door de imkers, die er in de bloeitijd gebruik van maken voor de zeer geapprecieerde bremhoning, terwijl hun bijen tegelijkertijd garant staan voor de bestuiving van andere plaatselijke botanische soorten. Andere overvloedig aanwezige struiken hier zijn de adenocarpus, het sofiekruid en het duifkruid. De vogelfauna bestaat hier uit torenvalken, Berthelots piepers, Canarische tjiftjafs en brilgrasmussen.

Hoogteprofiel

Altimetría 20. Volcán de Fasnia 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112 Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 25º
Minimum: 17º
Orotava (La). Fog is likely to form all Monday long. In the evening some patchy mist is likely. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.