Nationaal park van de Teide - Toegankelijk deel van de Jardín Botánico

Technische informatie

Routebeschrijving

De goed toegankelijke en bewegwijzerde route door de botanische tuin van het nationaal park begint naast het bezoekerscentrum van El Portillo. De vier hectare grote tuin werd aangelegd als tentoonstellingsproject en bezoekerscentrum voor interpretatie, onderzoek en kweek van de lokale flora. De botanische tuin herbergt meer dan 75% van alle hogere botanische soorten van het Nationaal Park. De tuin heeft een aanwijssysteem en is uitgerust met laboratoria met kiemkamers en een genenbank. Er wordt gewerkt aan een programma voor herstel van bedreigde soorten. De botanische tuin heeft een internationale erkenning voor de ondersteuning van herstelplannen voor bedreigde plantensoorten. Na een rondwandeling in de botanische tuin verlaten we deze weer via het punt van binnenkomst. Een bezoek aan de twee verdiepingen van het bezoekerscentrum maken onze kennismaking met de flora van het park compleet.

Hoogteprofiel


Parque Nacional del Teide - Tramo accesible Jardín Botánico 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 25º
Minimum: 16º
Orotava (La). The sky will be covered with high and middle clouds all Tuesday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.