Nationaal park van de Teide - Toegankelijk deel van Alto de Guamaso

Technische informatie

 • Beginpunt: Km 42,3 van de provinciale weg TF-24
 • Eindpunt: Km 42,3 van de provinciale weg TF-24
 • Status goedkeuring: Niet gekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Toegankelijk voor rolstoelen
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 0,35 km
 • Duur: 10 min.
 • Hoogste punt: 2.080 m
 • Laagste punt: 2.068 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 2,97 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 12,2 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze overwegend vlakke route brengt ons naar de vulkanische kegel van Guamaso. Opvallend in het lavamateriaal, waaruit de vulkaankegel is opgebouwd, zijn de vulkanische bommen, die overal op de helling te zien zijn. De wandeling voert door de typische vegetatie van het Nationaal Park. We zien hier het overgangsgebied tussen Canarisch dennenbos en het kreupelhout van het hooggebergte. Regelmatig krijgen we ook uitzicht over de Tenerifse wolkenzee. En aan de westelijke horizon zien we onveranderlijk het indrukwekkende silhouet van de Teide. We keren over hetzelfde pad weer terug naar de parkeerplaats.

Hoogteprofiel


Parque Nacional del Teide - Tramo accesible Alto de Guamaso 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 29º
Minimum: 21º
Orotava (La). It will be good weather all Monday long. In the evening the sky will be totally clear. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.