04. Siete Cañadas

Technische informatie

Routebeschrijving

Deze route beslaat een stuk van de oude weg naar Chasna, die al sinds de pre-Spaanse tijd werd gebruikt als verbindingsweg tussen de noord- en de zuidkant van het eiland. Hij loopt langs de voet van het oostelijk deel van de kraterwand van de Caldera de Las Cañadas. In de maand juni wordt dit gebied gekenmerkt door een prachtige, blauwbloeiende soort slangenkruid (Echium auberianum). Aan de voet van de rotswand van Las Cañadas stuiten we op een opmerkelijke geomorfologische diversiteit. Zo zien we bij de Cañada de Diego Hernández zwarte lavastromen van basalt, met geelachtige gesteenten die hun oorsprong hebben in zure magma’s, die bij gewelddadige vulkaanerupties naar buiten zijn geworpen. In de begroeiing van rotswanden en kliffen overheerst het rode slangenkruid, waarvan de bloemstengels tot wel twee meter hoog kunnen worden. Boven het laatste stuk verheffen zich de prachtige vormen van El Capricho. Langs de hele route vinden we ruïnes van herdershutten, met altijd een prachtig uitzicht op de Teide. Aan het begin of einde van de route kunnen we de “guagua” nemen, de streekbus die haltes heeft bij El Portillo en bij de Parador Nacional. Raadpleeg van tevoren de bustijden.

Hoogteprofiel

Altimetría 4. Siete Cañadas 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112 Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 19º
Minimum: 13º
Orotava (La). Calm weather on Saturday morning. As the hours pass by there will be not a cloud in the sky. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.