SL-TF 151.2 Ruigómez - El Tanque - EL Tanque Bajo - La Atalaya

Technische informatie

Routebeschrijving

Dit is een route die van zuid naar noord het hele gemeentegebied doorkruist. Hij gaat door het bijzonder natuurreservaat van El Chinyero, loopt door het hart van El Tanque, midden door de binnenstad, en gaat verder tot het uitkijkpunt Mirador de La Atalaya op de grens met gemeente Garachico. We beginnen over een boerenweg, door akkerland, tot aan het bijzonder natuurreservaat van El Chinyero. We komen bij het Casa Canales, een voormalige deelpachterswoning, waar we de dorsvloer nog zien, aangelegd op een lavastroom, een ingenieus systeem voor het verzamelen van regenwater. Door een doolhof van lavastromen komen we bij Barrio Nuevo, met een van de pronkstukken van het agrocultureel erfgoed van de gemeente: de dorsvloeren van de vulkaan. We gaan door naar het centrum van El Tanque, lopen voor het stadhuis langs en gaan tussen moestuinen en oude huizen verder over de oude Camino del Mentidero naar het historisch centrum. Op de wandeling vanaf het Plaza de la Iglesia de San Antonio de Padua naar de Mirador de La Atalaya zien we halverwege de afgebrokkelde muren van wat ooit het waterreservoir voor het hele gebied was en waaraan het stadje zijn naam te danken heeft: El Tanque, ‘de tank’. Het laatste deel is een korte maar steile afdaling die ons naar La Atalaya brengt, met een van de meest spectaculaire uitzichten van de noordkant van het eiland.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 151.2 Ruigómez - El Tanque - El Tanque Bajo - La Atalaya 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112 Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 22º
Minimum: 17º
El Tanque. Thin high cloud on Monday morning. In the afternoon the weather will be fine. At night the sky will be totally clear. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.