SL-TF 151.1 Ruigómez - San José de Los Llanos

Technische informatie

Routebeschrijving

De route is ook bekend als de Ruta del Agua, de waterroute, vanwege de verscheidenheid van elementen langs de route die verband houden met water. Onderweg stuiten we op oude watertunnels, kleine bekkens die zijn uitgehakt om regenwater op te vangen en een bron die ontspringt tussen ondoorlaatbare basaltrots en paleosol. Dit alles in een klein, bosachtig gebied met veel gagelstruiken en brem. Beuken en brem vormen een dermate dicht bladerdak dat het zonlicht hier en daar de bodem niet bereikt. Dit stukje laurierbos is uitstekend bewaard en gedijt goed in de vochtige omgeving van het ravijn Barranco del Aguirre. De tocht begint bij het Plaza de la Iglesia de Ruigómezen gaat verder richting Calle San Isidro. Deze laatste straat sluit aan op de veldweg El Guirre, die omhoog loopt naar San José de los Llanos. Ongeveer 300 meter nadat we Ruigómez achter ons hebben gelaten, verlaat de route de veldweg en gaan we verder over het oude pad, dat ons het beschreven gebied in brengt. Nadat we het stukje bos hebben verlaten, lopen we verder omhoog tot het gehucht San José de los Llanos. De route loopt, over de Avenida de Venezuela, dwars door de dorpskern, langs de Iglesia de San José en brengt ons terug naar het recreatieterrein waar de wandeling eindigt en waar we kunnen genieten van een welverdiende pauze.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 151.1 Ruigómez - San José de Los Llanos 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 21º
Minimum: 17º
El Tanque. It will drizzle on Saturday morning. In the afternoon, partly cloudy to mostly cloudy skies. At night, calm weather. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.