SL-TF 151 Ruigómez - Erjos - Ruigómez

Technische informatie

Routebeschrijving

Deze ronde route laat ons kennismaken met het etnografisch erfgoed van de buurtschappen van Ruigómez en Erjos. Het landschap waar we doorheen trekken is vol van sporen van een aanzienlijke agrarische activiteit, die de plaatselijke economie in het verleden ondersteunde. De talloze dorsvloeren die overal langs de weg verborgen liggen, zijn stille getuigen van het belang dat ooit de graanbouw in deze contreien heeft gehad. We laten via de Calle Don Antonio Dorta Curbelo de dorpskern achter ons. Bij de Casas de la Cuna, een van de oudste enclaves hier, slaan we af naar links, richting de Kapel van de San José, in de achttiende eeuw in dit afgelegen gebied gebouwd. We gaan nu noordwaarts over de oude Camino de Los Llanos tot de veldweg El Aguirre, die ons naar het gehucht Ruigómez brengt. We gaan in zuidwestelijke richting over de Avenida Oriente, steken voorzichtig over en nemen de Camino de la Encrucijada, die ons naar de veldweg van Las Tronqueras brengt, aan de rand van de gemeente Los Silos. Tijdens de klim naar Erjos genieten we van prachtige panoramische vergezichten. De veldweg gaat over in de Calle La Unión, die naar de kapel Ermita de Erjos gaat. Het geval wil dat deze straat precies de afscheiding is tussen twee gemeenten: de rechterstoep hoort bij Los Silos, de linkerstoep bij El Tanque. We steken het zebrapad over en eindigen de wandeling op het Plaza de Erjos.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 151 Ruigómez - Erjos - Ruigómez 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112 Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 22º
Minimum: 15º
El Tanque. Isolated showers will occur on Thursday morning. In the afternoon, calm weather. At night the sky will be totally clear. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.