PR-TF 56 El Palmar - Cumbre de Bolico

Technische informatie

  Routebeschrijving

  De route begint in El Palmar (Las Canales, gemeente Buenavista del Norte). De route loopt zuidwaarts door de Calle El Risquete en gaat verder door de Calle Susana naar Las Huertas. Vanaf hier gaan we richting Las Lagunetas over de Camino Lomo Olivera. Vervolgens gaat het door de Calle La Cruz, die overgaat in een landweg en daarna in een onverhard pad, naar de Portela Baja en vervolgens over de Camino Real naar de Portela Alta. Daarna gaan we door Las Barreras, passeren we de Albergue de Bolico en trekken we het laurierbos in, om daarna weer uit te komen op de landweg van Bolico. We komen uit bij Las Casas de la Cumbre, oude deelpachterswoningen op landgoed Finca de Bolico.

  Hoogteprofiel

  Altimetría PR-TF 56 El Palmar - Cumbre de Bolico
 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 18º
Buenavista del Norte. It will drizzle on Saturday morning. In the afternoon, mostly clear skies, but more cloud cover will develop. At night it will be good weather. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.