06. Montaña de los Tomillos

Technische informatie

Routebeschrijving

Het begin van de route valt samen met het pad van La Fortaleza, maar na ongeveer twintig minuten wandelen, komen we, bij El Roque del Peral, bij een goed aangegeven splitsing. Vanaf hier volgt de route een bijna rechte lijn naar Montaña Blanca. De route heeft een zekere historische betekenis, want hij loopt over het oude pad dat door de eerste ontdekkingsreizigers en door zwavel- en ijsverzamelaars vroeger werd gebruikt om de Teide te beklimmen. Het pad stijgt rustig en is goed begaanbaar. Vanaf de Montaña Blanca wordt het steiler. Het eerste stuk gaat over puimsteenafzettingen met een begroeiing van Adenocarpus en brem. In het middelste stuk ligt de Montaña de los Tomillos, de ‘tijmberg’, een sintelkegel die zich door zijn donkere kleur duidelijk aftekent tegen het landschap. In het laatste stuk, nabij de veldweg van Montaña Blanca en wederom op een puimsteenbodem, wordt de begroeiing weer dunner, vanwege de hoogte en de harde winden, hoewel er een botanisch juweeltje is dat hier goed gedijt: het Teide-viooltje (Viola cheiranthifolia).

Hoogteprofiel

Altimetría 6. Montaña de los Tomillos 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112 Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 19º
Minimum: 13º
Orotava (La). Calm weather on Saturday morning. As the hours pass by there will be not a cloud in the sky. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.