33. Montaña Negra

Technische informatie

 • Beginpunt: Cuesta de La Fortaleza
 • Eindpunt: Llano de Las Brujas
 • Status goedkeuring: Niet gekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 3,0 km
 • Duur: 1 u 15 min.
 • Hoogste punt: 2.136 m
 • Laagste punt: 1.969 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 204 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 71,7 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Het betreft het bovenste deel van een oude weg vanuit uit de streek van La Guancha, San Juan de La Rambla en Icod el Alto. De route verbindt route 1. La Fortaleza, aan de voet van de westelijke kliffen van La Fortaleza, dicht bij de rand van het Nationaal Park, met route 22. Lomo Hurtado, die vanaf de Montaña Blanca naar beneden komt, langs de voet van de steile wanden van de Teide en langs de kegelvulkaan die bekend is als de Montaña Negra. De naam van deze laatste berg is curieus omdat het gesteente daarvan niet zwart is, maar roodbruin, ten gevolge van oxidatie. Op opmerkelijk is de dichtheid van het brembos langs het eerste deel van het pad. Het bos van Canarische pijnbomen aan de benedenkant leed ernstige schade door een bosbrand in 2007 en bevindt zich nu in de herstelfase. Het laatste deel van het pad is omgelegd vanwege de voor natuurherstel geplaatste hekken en vanwege in de buurt geplaatste bijenkorven, zodat de aansluiting op route 1. La Fortaleza, nu iets boven de rand van het Nationaal Park te vinden is.

Hoogteprofiel

Altimetría 33. Montaña Negra 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 29º
Minimum: 21º
Orotava (La). It will be good weather all Monday long. In the evening the sky will be totally clear. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.