07. Montaña Blanca - Pico del Teide

Technische informatie

Routebeschrijving

Dit is ongetwijfeld het meest gelopen en meest bijzondere pad van het Nationaal Park. Het eerste deel gaat over de veldweg van de Montaña Blanca, een prachtig voorbeeld van een vulkanische puimsteenuitbarsting. Aangekomen bij de helling van de Teide, beginnen we het oude pad naar de top, over Lomo Tieso, naar de berghut Refugio de Altavista, met een helling van soms meer dan 60%. De steile helling en de hoogte maken van deze wandeling een veeleisende inspanning. Na de hut gaat het pad, nu iets minder steil, verder over zwarte tongen van jonge en nog onbegroeide lava. Het pad eindigt bij La Rambleta, bij het uitkijkpunt Mirador de La Fortaleza. De route is alleen geschikt voor mensen met een goede lichamelijke conditie. Hij wordt afgeraden voor mensen met een zwak hart. Opvallend aan de voet van de Teide zijn de gigantische accretiebrokken, stukken magma die uit de kratermond naar buiten zijn geworpen en over de vulkaanhelling naar beneden zijn gerold om aan de voet van de berg te blijven liggen. Tijdens een deel van de beklimming lopen we nog tussen de bremstruiken, maar ongeveer 3.400 m boven zeeniveau lijkt de begroeiing volledig te zijn verdwenen. In werkelijkheid zijn er enkele plantensoorten die ook op grotere hoogte nog gedijen, zoals de struikmargriet (Argyranthemum frutescens) en het Teide-viooltje (Viola cheiranthifolia).

Hoogteprofiel

Altimetría 7. Montaña Blanca - Pico del Teide 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 23º
Minimum: 16º
Orotava (La). There will be middle and high cloud cover on Wednesday morning. As the hours pass by skies will could over. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.