PR-TF 65.3 El Molledo - Degollada del Roque

Technische informatie

Routebeschrijving

Deze aftakking verschaft ons toegang tot de noordwesthelling van de Valle de Santiago, via een landschap van kreupelhoutvegetatie van vooral witte brem die zich op de voormalige akkers gevormd heeft. Vanaf El Molledo nemen we de Calle de La Calzada, naar een bewegwijzerd kruispunt, waar verschillende varianten van deze route samenkomen. Hier gaan we richting Degollada del Roque. Het eerste stuk voert ons langs een bron en enkele gereedschapsschuren. Iets verderop komen we bij de pas Degollada del Roque. Over de andere helling lopen we nu een stukje langs een gladde, kale rotswand aan onze linkerhand, met een fantastisch uitzicht over Barranco Seco en Risco Blanco aan onze rechterzijde. Vervolgens gaat het over een slingerpad omlaag naar de bedding in het ravijn. Vanaf daar kun je ervoor kiezen om terug te keren naar El Molledo over de hoofdroute PR-TF 65 of verder afdalen naar Puerto Santiago.

Hoogteprofiel

Altimetría PR-TF 65.3 El Molledo - Degollada del Roque 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: PR-TF 65.3 El Molledo - Degollada del Roque

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112 Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 21º
Minimum: 12º
Santiago del Teide. The weather will be fine all Sunday long. In the evening the sky will be totally clear. Mild temperature raising.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.