SL-TF 296 La Mesa

Technische informatie

 • Beginpunt: Plaza Dimas Coello (Igueste de Candelaria)
 • Eindpunt: Plaza de Araya
 • Status goedkeuring: Goedgekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 6,6 km
 • Duur: 3 u
 • Hoogste punt: 806 m
 • Laagste punt: 166 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 557 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 722 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Het gebied van La Mesa biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de Valle de Güimar en laat je kennismaken met enkele van de meest representatieve, endemische plantensoorten van het wolfsmelkveld en het dennenbos hier. De wandelaar kan ook zijn schreden zetten naar het natuurbeschermingsgebied Parque Natural de la Corona Forestal, om iets meer te zien van de sporen van het voormalige boerenbedrijf hier, dat voornamelijk gewijd was aan graanbouw, fruitteelt en wijnbouw. De route begint bij het ravijn Barranco de La Florida, bij het dorp Araya, van waaraf het omhoog gaat tot het landgoed Las Haciendas, een plek van bijzondere cultuurhistorische waarde vanwege de traditionele Canarische architectuur van het gebouw. Naarmate je dieper in het natuurpark doordringt, begint het landschap steeds meer te veranderen in een dennenbos, met onder andere Canarische dennenbomen. Op 550 meter hoogte staat het Casa de La Mesa, een 19e-eeuwse constructie met woning, wijnpers, veestal en kralen. Het geheel werd gebruikt door de boeren die hier gemeenschappelijk het land bewerkten. Vanaf deze plek daalt de hier en daar verharde weg slingerend omlaag naar de monding van het ravijn Barranco de Chacorche, waar de route eindigt. Het is overigens ook mogelijk deze route te beginnen in het Barranco de Chacorche en te eindigen in het ravijn Barranco de la Florida, in Araya.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 296 La Mesa 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 18º
Candelaria. Calm weather all Tuesday long. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.