PR-TF 54 Los Silos - Las Moradas - Monte del Agua

Technische informatie

  Routebeschrijving

  De route begint op het plein van Erjos (gemeente Los Silos). De wandeling begint op hetzelfde punt als de PR-TF 53 Los Silos - Cuevas Negras - Erjos en de PR-TF 52 Erjos - Las Portelas (Monte del Agua), en sluit aan op de PR-TF 51 San José de los Llanos - Punta de Teno. Het eerste deel is ruim 4 km lang en valt samen met het pad naar Monte del Agua. We verlaten de landweg naar Monte del Agua en dalen de helling af. Na ongeveer 3 km komen we aan bij Las Moradas de Arriba. We blijven op de helling tot Las Moradas Bajas. Hier loopt het pad over naar de andere helling, en via de oostkant van het ravijn van Las Moradas komen we aan bij Isla Baja. We volgen een pad tussen landerijen langs de bedding en komen aan in Los Silos, waar het eindpunt samenvalt met dat van de PR-TF 53 Los Silos - Cuevas Negras - Erjos.

  Hoogteprofiel

  Altimetría PR-TF 54 Los Silos - Las Moradas - Monte del Agua
 

  Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

  De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

  logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
  Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 21º
Minimum: 15º
Los Silos. It will be good weather on Saturday morning. As the hours pass by, totally clear blue skies. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.