22. Lomo Hurtado

Technische informatie

Routebeschrijving

Goed begaanbaar pad dat de vallei van La Orotava verbindt met de Montaña Blanca. Ondanks het hoogteverschil is alleen het bovenste gedeelte wat steiler en omdat bijna de hele route over puimsteen gaat, is het prettig lopen. Het pad begint bij de kruising van route 1 La Fortaleza met route 25 Recibo Quemado vanuit de vallei van La Orotava, juist voor de vlakte Llano de Los Guancheros. Naarmate we de Montaña Blanca beklimmen, laten we de rotswanden van El Cabezón de Tigaiga en La Fortaleza achter ons. De route sluit aan op route 6 Montaña de Los Tomillos, vlak bij route 7, die omhoog loopt naar Montaña Blanca en de Teide. De hele route loopt voornamelijk tussen de brembossen, met hier en daar wat sofiekruid en andere begroeiing.

Hoogteprofiel

Altimetría 22. Lomo Hurtado 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Nationaal park van de Teide
 • Informatie van de beheerder: 22. Lomo Hurtado

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 23º
Minimum: 15º
Orotava (La). Thin high cloud all Sunday long. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.