San Miguel 2 - Sendero de Las Lajas

Technische informatie

 • Beginpunt: Casa del Capitán (San Miguel)
 • Eindpunt: Provinciale weg TF-657, Aldea Blanca
 • Status goedkeuring:
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 4,1 km
 • Duur: 2 u
 • Hoogste punt: 597 m
 • Laagste punt: 212 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 32 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 406 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

De Camino de Las Lajas loopt tussen het oude centrum van San Miguel en Aldea Blanca over een brede, glooiende rug tussen twee ravijnen. Het pad werd vroeger gebruikt door geitenhoeders die in de zomer de weiden van het hooggebergte opzochten en in de winter afdaalden naar de kust, maar ook door vervoerders, die met hun muilezels, paarden en kamelen hun goederen omhoog brachten voor de handel en door de bevolking van Aldea Blanca, die langs deze route hun doden naar het kerkhof van San Miguel brachten; vandaar dat deze weg de bijnaam draagt van het ‘Dodenpad’, "Camino de los Muertos". Het pad begint in het dorpje San Miguel en daalt vandaar af, tussen vulkanische sintelkegels en basaltlava met puimsteenafzettingen, naar de Montaña Ifaya en het ravijn van Las Piteras. Veel van het oude plaveisel van gehakte keien en basaltplaten is nog aanwezig, maar op sommige stukken loop je over brokken ‘tosca’, een lichte rots van vulkanische as afkomstig van de zuidelijke regio’s van Tenerife. Bij Lomo del Medio kan de breedte van het pad variëren, afhankelijk van de stapelmuren met hun onregelmatige parementen van stenen uit de omgeving, die dienen als afscheiding van de weg en omheining voor het vee. Het lagere deel van de route loopt door de omgeving van Aldea Blanca, met uitzicht over de kust

Hoogteprofiel

Altimetría San Miguel 2 - Sendero de Las Lajas 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: San Miguel 2 - Sendero de Las Lajas

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 11º
San Miguel de Abona. Sunny skies all Saturday long. Temperatures will drop mildly.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.