El Batán

Voetpad van middelhoge moeilijkheidsgraad bij Santa Cruz - La Laguna

Deze wandeling begint bij La Cruz del Carmen, te bereiken over de provinciale weg TF-12, voorbij de gehuchten Las Canteras en Las Mercedes. De zone heeft een uitkijkpunt, een restaurant en een bezoekerscentrum, en dichtbij staat de eind 19e-eeuwse kapel van Nuestra Señora del Carmen. De route begint rechts van het restaurant, over een stenen trap.

Over een onverharde weg gaat het verder door een dichte begroeiing van gagelstruiken, heide en diverse endemische soorten Canarische laurier. Vermijd vanaf hier alle afslagen naar links.

Na een flauwe helling gaat de route door tot een splitsing. We nemen hier de rechterweg en dalen af naar de Pista de las Hiedras. Eenmaal daar aangekomen gaan we een klein stukje naar links tot we aan de rechterhand een trap met stenen muur zien, die toegang geeft tot het pad van El Batán. Van hieraf dalen we af tot aan een nieuwe onverharde weg, die over het oorspronkelijke pad is aangelegd.

We nemen nu de eerste afslag naar links en gaan verder over de onverharde weg, tot we bij de provinciale weg TF-143 naar El Batán komen.

We volgen deze weg ongeveer twintig minuten tot het dorpje El Batán. Hier kunnen we genieten van een fantastisch uitzicht vanaf het plein bij de kapel.

Diensten

Ligging: Gemeente La Laguna

  • Startpunt: Cruz del Carmen (1)
  • Eindpunt: De kapel van de Virgen de Candelaria, bij Casas del Batán de Abajo (2)
  • Afstand: 4,5 Km
  • Duur: 1 u 30 min.
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Hoogteverschil: ong. 650 m