31. Cumbres de Ucanca

Technische informatie

Routebeschrijving

De hele route is als één groot uitkijkpunt, met spectaculaire, weidse vergezichten, zowel over de binnenkant van La Caldera de Las Cañadas, als over de zuidhellingen van het eiland, met de alom aanwezige Teide en Pico Viejo en een korte lava-uitstorting die bekend is als de Sombrero de Chasna. De route begint in het gebied van El Capricho, vanaf route 4. Siete Cañadas, en voert omhoog over een oude bochtige weg naar Degollada de Ucanca, met een hoogteverschil van ongeveer 300 meter. Daarna gaat het over de Cumbres de Ucanca en vervolgens omlaag, langs de Sombrero de Chasna, naar de rand van het Nationaal Park van de Teide, met de Lomo del Asiento en Los Pegueros, waar oude, grillige pijnbomen het landschap een eigen karakter geven. Aan het einde kun je afdalen naar Vilaflor of het pad nemen dat aan de linkerkant afslaat naar het recreatieterrein van Las Lajas.

Hoogteprofiel

Altimetría 31. Cumbres de Ucanca 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 29º
Minimum: 21º
Orotava (La). Calm weather all Monday long. In the evening there will be not a cloud in the sky. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.