PR-TF 10 Cruz del Carmen - Punta del Hidalgo. Traject: Chinamada - Punta del Hidalgo

Voetpad van middelhoge moeilijkheidsgraad bij Santa Cruz - La Laguna

Chinamada is een etnologisch zeer interessant plaatsje met een dertigtal in goede staat verkerende grotwoningen van de oorspronkelijke eilandbewoners, die nog steeds in gebruik zijn. De route begint links van de recentelijk gebouwde kapel van Chinamada, over een pad met de aanduiding "Punta del Hidalgo", dat boven de steile kloof van El Tomadero langs loopt.

We lopen aanvankelijk tussen terrassen met aardappel- en pompoenenvelden, en komen vervolgens bij een trapsgewijs op- en aflopend landschap met ruwe, okerbruine rotsen en grotten. De ideale omgeving om een wat diepere, koele grot op te zoeken om wat uit te rusten en iets te eten.

In het laatste derde deel van de route kom je bij de Roque de Los Dos Hermanos, een rots boven het strand van La Fajana, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de kustlijn van Anaga. Het pad zigzagt vanaf hier steil omlaag langs de zuidhelling van de rots tot de kloof Barranco del Río. Vandaar stijgt de route over een onverharde weg naar Punta de Hidalgo.
Status goedkeuring: Goedgekeurde route

Diensten

Ligging: Gemeente La Laguna

  • Startpunt: Chinamada (1).
  • Eindpunt: Punta del Hidalgo (2).
  • Afstand: 4,7 km
  • Duur: 2 u 15 min.
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld