37. Cerrillar - Carnicería

Technische informatie

 • Beginpunt: Lomo del Cerrillar
 • Eindpunt: Montaña de La Carnicería
 • Status goedkeuring: Niet gekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 2,7 km
 • Duur: 1 u 30 min.
 • Hoogste punt: 2.331 m
 • Laagste punt: 2.214 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 56,7 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 145 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Deze route dient als verbindingsweg tussen de paden van Arenas Negras en de Vulkaan van Fasnia. We vertrekken vanaf de noordoostelijke sector van de route van Arenas Negras, nabij de Montaña del Cerillar en komen over de bergwand van de Punta de Maja, totdat het pad aankomt bij het begin van Route 8. El Filo. Vervolgens gaat het haaks daarop verder in oostelijke richting tot de pas tussen de Montaña de Enmedio en de Montaña La Carnicería, om te eindigen bij route 20. Vulkaan van Fasnia. Als de wolkenzee het toestaat, zien we langs deze route, al wandelende tussen de vulkanen van de zone van Caramujo het indrukwekkende landschap van de vallei van La Orotava. Voor de wandelaars die het Nationaal Park willen doorkruisen, geeft dit pad aansluiting tussen de zone van El Portilla en die van Izaña, zonder dat je de asfaltweg hoeft te nemen. De wandeling over de top brengt ons in nauw contact met het landschap en is veel verrijkender.

Hoogteprofiel

Altimetría 37. Cerrillar - Carnicería 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 23º
Minimum: 18º
Orotava (La). It will drizzle on Saturday morning. In the afternoon skies will could over. At night, calm weather. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.